Toelichting puntentelling regiozweef  

 


Puntentelling Regiozweefwedstrijd.

Bij de regiozweefwedstrijd zullen er 2 verschillende puntentellingen bijgehouden worden.
Een puntentelling zal zijn voor de dagzege en de andere telling zal zijn voor het persoonlijk klassement gezien over het gehele seizoen.

Per wedstrijdvlucht word er uitgegaan van een maximum van 460 punten. 360 punten zijn er haalbaar voor de tijd (6 * 60 seconden = 360 punten), en 100 punten zijn er haalbaar voor de afstand tot aan de stip.

Bij iedere seconde afwijking van deze tijd van 6 minuten word er een punt in mindering gebracht.

Bij iedere meter afwijking van de stip word een puntenvermindering geteld van 5 punten. Echter, voor een buitenlanding (Buiten 15 meter, ongeacht de afstand) geld een maximale puntenvermindering van 100 punten).

Je zult echter wel zien aan “het touw” dat de eerste meter slechts 50 cm is. Dit is gedaan om een stiplanding wat moeilijker te maken.

 

De puntentelling bij de regiozweefwedstrijd voor het dagklassement gaat als volgt:

Er wordt gevlogen in groepjes van 3 personen. Deze 3 personen maken per wedstrijddag 3 vluchten in 3 rondes. Het totaal van iedere ronde van deze 3 personen word opgeteld. Hieruit komen 3 uitslagen (3 Rondes). Van deze 3 rondes doen alleen de hoogste 2 scores mee voor het dagklassement. Dagwinnaar is het groepje dat het meeste aantal punten over heeft.

 

De puntentelling bij de regiozweefwedstrijd voor het individueel klassement gaat als volgt:

Iedere wedstrijddag worden er 3 vluchten individueel gevlogen (Dit zijn natuurlijk wel dezelfde vluchten als hierboven). In totaal zijn er 3 wedstrijddagen. Individueel worden er dus 9 vluchten gevlogen. Winnaar is diegene die gezien over 5 van zijn individueel gevlogen vluchten het meeste aantal punten over heeft. (Je kunt dus winnaar worden in 2 wedstrijddagen en je mag dan ook nog een vlucht missen! )

Mochten er ondanks deze uitleg toch nog vragen zijn dan graag even contact opnemen met Robert Biemans.

Groeten Robert,