Hervatten clubproject WaveZo, toen het mooie weer begon zijn de meeste Wave's thuis bij de bouwers op de kast gezet en is men "gewoon" gaan vliegen. Hoewel er plannen waren om het project even af te ronden en met z'n allen te gaan vliegen, is dit er niet meer van gekomen.

Inmiddels (deze post is begin oktober geplaatst) beginnen de dagen weer korter te worden en komen er zo links en rechts weer potjes lijm en stukjes balsa op tafel, nieuwe projecten zitten alweer in de planning, tijd om dit project af te gaan ronden dus!

 
Allereerst weer een goed bericht, de Wave van Wim heeft op 13 september een succesvolle maidenvlucht gehad! Dit met een paar wielen eronder vanaf ons veld in Keldonk. Hieronder een paar plaatjes, Wim gefeliciteerd!
    
 

Bouwavond woensdag 22 september 2010

Woensdag 22 september zijn we weer eens bij elkaar gekomen. Tot ieders verbazing hadden we alweer exact op de clubavond een jarige (lees:gebak !).

    

 
Een nieuwe wave, nog niet eerder gezien. Stef heeft thuis inmiddels ook een Wave gebouwd en kwam met het vliegklare exemplaar naar de bouwavond. Romp in G4 gezet, gele vleugel en blauwe cockpit kap. Toestel zag er strak uit en kan binnenkort de eerste vlucht maken (toestel is vliegklaar). Mooi resultaat Stef, de Wave familie blijft groeien!

    

 
Terwijl Wave's op tafel liggen, verschijnen er al tekeningen voor mogelijke nieuwe bouwprojecten.
 
Hieronder de Wave van Wim, op linker plaatje de aluminium plaat met landingsgestel, vastgezet met een elastiek, zie middelste plaatje. Rechts de aanpassing aan de staart, die het landen op gras (met wielen eronder dus) wat eenvoudiger maakt. Het waterroer is opgeklapt en zo vastgezet.
      
 

Tijdens deze bouwavond zijn er kisten verder waterdicht gemaakt, hieronder enkele plaatjes met toelichting.

Er is gebruik gemaakt van siliconenkit, de bekende transparante kit die vaak in badkamers gebruikt wordt. Het plastic van boterhamzakjes hecht niet aan deze kit en is dus geschikt als tussenlaag om alles weer uit elkaar te kunnen halen. Op linker foto hieronder zie je de vleugel waarop een laagje plastic geplakt is met schilderstape, rechts de bovenzijde van de vleugel. De romp is van kit voorzien en de vleugel er voorzichting in gedrukt en vastgezet. Advies is om dit zo minimaal 24uur te laten drogen.
    

 

Hieronder enkele foto's van het resultaat. Na het drogen van de kit, kon de vleugel van het toestel gepakt worden. Hiervoor natuurlijk eerst de tape losmaken (zie foto links). Daarna kan het plastic voor zichtig van de romp getrokken worden, zie plaatje rechts.
     

 
Links het resultaat na verwijderen van plastic. Overtollige kit kan weggesneden worden waarna het eruit ziet zoals op foto rechts, perfect aanliggende vleugel op romp en goed (spat)waterdicht!
    
 
Marc heeft een crash gehad met de Wave, deze bleek bijzonder instabiel te zijn en Marc kon 'm met moeite in de lucht houden, tot het toestelletje een boom tegen kwam. De vleugel is hierbij kapot gegaan en waarschijnlijk niet meer te repareren en moet opnieuw gebouwd worden.

 

 

 

Na heeeele lange radiostilte toch weer een update, op zondagmorgen 11 maart 2012 heeft de Wave van Rob eindelijk z'n maidenvlucht gemaakt, dit ging zonder problemen. Even zwaartepunt tikkie verder naar voren verplaatst en een paar leuke vluchten kunnen maken!

 


Zondag 11 maart, invliegen Wave aan het kanaal in Aarle-Rixtel
    

 

    

 

    

 

    

Na kleine aanpassing zwaartepunt (accu kleine cm verder naar voren) prima gevlogen, leuk kistje, vaker uit het rek halen komend seizoen!

 
 Klik hier om terug te gaan...