Uitslagen Zomeravondzweef 2019

Puntentelling: klik hier voor toelichting (nieuw venster)

 


Hallo,

We hebben prachtig weer gehad dit jaar dus het is ons gelukt om 2 keer een complete ronde van de zomeravondzweefcompetitie te vliegen.

We hebben 8 wedstrijden in 9 weken gedaan dus mogen we niet mopperen.

De laatste 2 wedstrijden stond er wel meer wind maar dat maakt het voor de wedstrijd alleen maar mooier. 

Nu is het zachtjes aan weer tijd om aan de vakantie te gaan denken dus daarom stoppen we voor dit jaar met deze wedstrijd.

Volgend jaar starten we weer opnieuw op en hopelijk gaat het dan net zo leuk of beter dan dit jaar.

Groeten Robert.

 

 

 

 

 

 

  


 

 

 

 

 

 

  

 


 

Hallo,

Ook de 6e zomeravondzweefwedstrijd zit er weer op. Deze keer moesten we wachten met vliegen tot 20.00 uur vanwege oefeningen voor de luchtmachtdagen

(We hadden een vleigverbod tot 20.00 uur).

En dit keer kwam dat eigenlijk best goed uit aangezien dat het rond 20.00 uur heel hard regende. Na een korte hevige bui kwam echter de zon direct weer terug wat resulteerde in een schitterende regenboog. Bijkomend voordeel was dat er na de terugkomst van de zon weer voldoende stijging in de lucht zat waardoor het halen van de tijd eigenlijk geen probleem hoefde te zijn. Wel was het daardoor moeilijker om in te schatten waar de landing plaats ging vinden.

Het was al met al een leuke vliegavond!

Groeten Robert.

 

 

 

 

  

 


Hallo,

Doordat we verschillende keren mooi weer gehad hebben kunnen we dit jaar een tweede ronde doen van de zomeravondzweefcompetitie.

Bij deze eerste wedstrijd van de tweede ronde hadden we 8 deelnemers.

Doordat iedereen nu precies weet wat de bedoeling is konden we deze wedstrijd snel afwerken.

Groeten Robert.

 

 

 

 

  


Het is bijna niet te geloven maar de 4e wedstrijd is ook al weer klaar. 4 weken op een rij prachtig weer en fanatieke deelnemers. Wat wil je nog meer? De praat ging in ieder geval al snel rond dat we "officieel" klaar zijn met de wedstrijd maar dat we voor ons gevoel nog maar net begonnen zijn. We gaan daarom proberen of dat we dit jaar misschien 2 rondes kunnen vliegen.

Groeten Robert.

 

 

  

 


Ook wedstrijd nummer 3 van de zomeravond zweefcompetitie zit er weer op. Wederom schitterend weer, helaas nog geen korte broeken weer maar we hebben nog een kans. 10 deelnemers, we waren daarom ook al snel weer klaar.

Groeten Robert.

 

  


Ook de tweede zomeravondzweefwedstrijd is weer een feit 9 deelnemers deze keer en wederom lekker weer. Wat meer wind als de eerste keer maar het blijft een wedstrijd.

Groeten Robert.

  


Helaas maar 6 deelnemers ondanks het onverwachte schitterende weer. Van deze 6 ook nog 1 met schade maar dat mocht de pret niet drukken. Bij de laatste 2 vluchten was de wind onverwacht meer dan 90 graden gedraaid zodat het moeilijk was om fatsoenlijk boven te komen en een goede tijd neer te zetten.

Alles bij elkaar toch een leuke dag.

Groeten Robert.