klassement regiozweef 2018

Puntentelling: klik hier voor toelichting (nieuw venster)

 

 

Hallo allemaal,

We hebben gisteren alweer de derde en laatste wedstrijd gevlogen van onze regiozweefcompetitie. 21 deelnemers. We hadden prachtig weer.

Het ene moment volop thermiek en dan moest je vechten om op tijd beneden te zijn en het andere moment dan zakte je er overal doorheen en dan was de tijd met geen mogelijkheid te halen. Gelukkig heeft iedereen hier mee te maken gehad en kon zo de factor geluk/pech wel een beetje worden uitgesloten.

Het tempo zat er mooi in en zodoende waren we lekker op tijd klaar. Ook mag gezegd worden dat de slepers hier een goede rol in hebben gespeeld, met name Wilfred kon zijn zakken goed vullen door flink te slepen.

Bijgevoegd zit de uitslag van de wedstrijd van keldonk waarbij het je misschien zal opvallen dat er deze keer geen persoonlijk klassement bij zit. Dit is geen foutje want dit willen we bewaren voor de fly-in in Uden. Daar zal de uitreiking van het seizoen plaats vinden.

Dan wil ik er ook nog even op wijzen dat er nog steeds tijden neer gezet kunnen worden voor de langste thermiek vlucht (In Keldonk hebben we een tijd staan van 61 minuten dus doe je best).

Groeten Robert.

 

 

 

Hallo Allemaal,

De eerste regiozweefwedstrijd is al weer een feit. Met maar liefst 23 deelnemers en schitterend weer werd er gevlogen in Berlicum. Schitterend weer wil meestal zeggen dat het een mooie wedstrijddag gaat worden en dat was nu geen uitzondering.

Helaas had Ger Jan Maas problemen met zijn servo's waardoor deze niet van start kon gaan. In de tweede ronde gebeurde er nog wat met de zwever van Willy (Het is nog steeds niet bekend wat er nu gebeurde, maar de zwever was wel kapot), Willy kon echter wel de wedstrijd vervolgen met de zwever van Grad.

De puntentelling was deze dag wat moeilijker omdat we de laptop niet aan de praat kregen waardoor het weer ouderwets hoofdrekenen werd. Geert-Jan heeft me daar uitstekend mee geholpen.

Doordat Ger Jan uitviel kregen we 2 groepen van 2 man wat weer een probleem is voor de daguitslag (Persoonlijk klassement maakt niets uit, dat blijft hetzelfde).

Bij de daguitslag tellen de 2 beste resultaten van de groep van 3 personen, omdat we 2 groepen van 2 personen hadden hebben we voor de daguitslag van 2 personen de 3 vluchten opgeteld hierdoor krijg je een ongeveer gelijk resultaat. Het verschil was te klein om daar een probleem van te maken.

De prijsuitreiking werd deze keer gedaan door Tjeerd die ook wel eens wou zien wat dat DLG vliegen nu inhoud (En hij had wel zin in een bakje koffie!!!)

Na afloop kregen we een schitteren de demonstratie DLG vliegen welke door Gerard van Gerven georganiseerd was. Er werd ons netjes uitgelegd wat het precies inhield om mee te doen met een DLG wedstrijd.

19 Mei is de volgende wedstrijd in Zaltbommel en ik hoop jullie dan weer allemaal te zien.

Groeten Robert.