NIEUW OP HET VELD 2010

Hieronder de nieuwe aanwinsten van clubleden, nieuwste boven.
Zie je een nieuw toestel op of boven het veld, maak even een foto en mail 'm door!

 

23 mei 2010, Depron Tiger 400 van Bert

Naar aanleiding van het welbekende clubproject heeft Bert ook een Tigertje in elkaar gezet, van de tekening die door de Sticks gemaakt is, echter niet van Balsa van Depron, dit toestel is dan ook (nog) lichter dan de "normale" Tigertjes. Het toestel heeft inmiddels enkele succesvolle vluchten gemaakt.

 

Mei 2010, Sebart Wind S van Frank

Prachtige kist van Frank, het grote broertje van de op ons veld welbekende Sebart Angel. Met spanwijdte van 174cm en een lengte van 180cm iets groter dus. Hoewel fabrikant 8S voorschrijft, vliegt Frank 'm met een 6S LiPo pakket, waarmee prestaties naar tevredenheid zijn!

 

15 mei 2010, PD-51D Mustang van Mario

Geen nieuwe kist, maar een bestaande kist, voorzien van ander landingsgesteld, nieuwe apparatuur en motor.

    

 

In volle glorie

Hieronder het echte model

     

 

9 mei 2010, Graupner Kwik Fly van Remco
Vandaag was het zover, de Kwik Fly van Remco heeft succesvol het luchtruim gekozen. Meer info op de Graupnersite (klik hier voor Graupner site of hier voor directe link naar dit toestel).

 

 

28 april 2010, Tiger 400 van Bram en Ruud (clubproject)

Woensdag 28 april was de afgesproken datum om de Tigertjes van het clubproject (voor zover ze klaar waren natuurlijk) in te vliegen. Het weer speelde dit goed mee en twee Tigertjes verschenen op het veld voor hun eerste vlucht. Er was veel belangstelling en andere (grotere brandstof) Tigers hadden zich ook op het veld verzameld. Het leek een heuse Tiger meeting!

Hier een linkje naar het clubproject en hier naar de bouwfoto's. Hieronder enkele plaatjes, meer foto's van deze woensdagavond zijn hier te bekijken. Bram en Ruud, gefeliciteerd met de succesvolle vluchten! Binnenkort volgt de Tiger van Gerard!

 

 

28 april 2010, nieuw lid Jerry en nieuw kistje

Weer een lid erbij, Jerry uit Eindhoven. Jerry heeft "wild" gevlogen met een Easystar en had zo'n plezier in het vliegen dat hij lid is geworden van de Sticks. Momenteel maakt hij de overstap naar rolroeren met een Multiplex Minimag, elektrokistje van 1 meter ongeveer.
 
    

 

11 april 2010, Jan's Graupner Extra (20cc methanol)

 
     

 

5 april 2010, Marijn's Sebart Angel

 

Na wat getest met de instellingen van de regelaar een paar probleemloze vluchten gemaakt

     

 

En veilig weer terug op het veld.