Foto's zevende bouwavond, 13 januari 201013 januari is een absoluut record niet-bouwen gezet!

Op de gebruikelijke avond en tijd verzamelden de bekende gezichten zich weer in het clubgebouw waar de verwarming comfortabel brande en er binnen niets van de strenge vorst te merken was. Na opening met koffie en gebak (Wim was deze ronde jarig, bedankt voor de lekkere vlaai!) , ging de aandacht al snel naar de testopstelling voor motoren. Langzamerhand moet er nagedacht worden over motorisering van de diverse project-kistjes. Goed excuus om eens met de testbank te spelen.... Hieronder de bewijslast van deze avond.

 

Ruud was thuis verder gegaan met zijn Tigertje. Het logo van deze "Sticks-Tiger" uitvoering wijkt wat af van het origineel en is terug te vinden op de staart.
   

 

Sander was gelukkig weer beter
        

 

Hieronder de testopstelling, links een slede op lichtlopende wielen, via een staart met paar hulpwielen verbonden met een electronisch veerunster om de thrust te meten. Met metertje om celspanning af te lezen, multimeter die via een shunt de stroom kan laten zien en regelplaatje met potmeter om motor aan te sturen completeren het geheel .
Vergelijk met theorie (grafieken op rechterfoto) werd uitgebreid besproken.
    

 

Er ontstond een gezonde discussie over propmaat, propleverancier, toerental, stroom etc. etc....
Dit ten koste van de bouwactiviteit, de dozen met de te bouwen kistjes bleven lang onaangetast op tafel staan...
    

 

Kleine impressie van het testen van de motoren:

 

Er is nog even gekeken naar de inbouwmogelijkheden van diverse motoren, hoewel niet helemaal verwacht pasten bijna alle aanwezige motoren probleemloos in de motorgondel.
            

 

Sander laat vol trots zijn nieuwe schuurblok zien, schuurpapier moet er zoals je ziet nog op geplakt worden...     

 Klik hier om terug te gaan...